jongerenparticipatie

bij

gebiedsontwikkeling

Het Stadhuisplein is van oudsher één van de belangrijkste Eindhovense pleinen voor evenementen en ontmoetingen. Hoe moet het Stadhuisplein en omgeving er in de toekomst uitzien?

De gemeente Eindhoven vindt het belangrijk om de inwoners te betrekken bij de vernieuwing. Normaliter zetten ze hiervoor enquêtes in, maar ze weten dat deze niet goed ingevuld worden door jongeren. De gemeente Eindhoven heeft verschillende partijen gevraagd om door middel van jongerenparticipatie input te verzamelen over de ontwikkeling van het stadhuisplein en het gebied eromheen.

De vraag

De gemeente Eindhoven heeft Jong & Je Wil Wat gevraagd omEindhovense jongeren (16-27 jaar) te betrekken ter input van het integraal gebiedskader stadhuisplein.

Voordeze manier van jongerenparticipatie hebben we gekozen voor een tastbare en fun methode: via LEGO Serious Play hebben jongeren het stadhuisplein van de toekomst gebouwd. Gebaseerd op open vragen en aangevuld met een aantal specifieke vragen over de rol van urban sports, groen, woningen en kunst.

Daarnaast zijn er 5 Instagram Stories ontwikkeld met stellingen. Via de poll optie van Instagram konden jongeren stemmen. De stellingen zijn als Instagram advertenties uitgezet richting jongeren via het account van de gemeente Eindhoven.  

 

De resultaten

Deze wijze van jongerenparticipatie leverde de volgende resultaten op:

12 jongeren tussen de 16-27 jaar, met verschillende achtergronden, bouwden het Stadshuisplein van de toekomst. Alle antwoorden zijn verzameld in een videorapportage.

 


Elke stelling heeft 1 dag gedraaid. In totaal zijn er meer dan 12.000 stemmen verzameld en een bereik gerealiseerd van 135.000jongeren tussen de 18-34 jaar.

  

Meer weten?

 

Wil jij ook aan de slag met het betrekken van jongeren bij gebiedsontwikkeling? Neem contact op met Nina voor een kop koffie.


Deel deze pagina:

"Ondanks een korte voorbereiding en strak proces een prima resultaat opgeleverd wat precies voldoet aan de verwachtingen en opdracht."
Patrick Walravens, gebiedsontwikkelaar gemeente Eindhoven
Beoordeling opdrachtgever:

Samenwerken?

Ja, graag!

Wil jij jongeren bereiken met communicatie, beleid, onderzoek of jongerenparticipatie? Maak direct een afspraak om te sparren of laat je vraag achter.

Nina Hoek van Dijke
Founder

bekijk andere cases